31. tammikuuta 2011

cameron highland

helouh!


nyt olemme cameron highland:illa! tama paikka on kasittaakseni tallainen tasainen alue vuoren/kukkulan paalla, taalla on muutama kyla ja paljon tee-viljelmia. korkeus merenpinnasta talla paikalla on noin kilsa. Bussilla tanne saavuimme butterworthista, matka olikin aika kamla kun korkeanpaikan kammosta karsii, syvia rotkoja bussin ikkunan toisella puolen, valilla piti pitaa silmia kiinni ettei nakis niita. hyi. kuvia yritin ottaa muutamia rotkoista ja maisemista mutta eihan kuvat tee oikeuttaan tollaisille maisemille! lisailen kuvia myohemmin taas! saavuimme tosiaan illalla joskus kahdeksan aikaan ja paadyimme cameron innn guesthouseen jossa nukuimme jaetussta huoneessa kerrosangyssa koska se oli halvinta. seuraavana paivana etsimme sitten hiukan halvemman paikan jossa saimme samalla hinnalla oman huoneen ilman vessaa ja suihkua. ja hinta tosiaan talla tamanhetkeisella huoneella on 30 ringittia eli noin 8euroa suurinpiirtein.

taalla on teidan kaikkien pakkasessa olevien iloksi KYLMA! tai ainakin tuntuu silta kun tuli tuolta 35c lammosta tanne 17c kylmyyteen... taalla korkeimmillaan lampo on paivisin 21c ja iltaisin ja oisin laskee johonkin 12c. sadetta ollut nyt niin lampotilakin on kylmempi, ja meilla ei ole mitaan tallaiseen keliin sopivia vaatteita. eemikin osti eilen kengat itselleen taalta, kun pelkat laplat kaytossa, mutta halvalla loytyi kangaskengat jotka on sit hiukan paremmat taalla.

taalla tosiaan voi vaeltaa metikossa, menna kaymaan erilaisissa farmeissa (ruusu, mehilais, tee, vihannes jne) sitten voi vierailla tee-viljelmilla, perhospuistossa, oranki farmissa tms ja kaikenmaailman retkilla mita taalla jarjestetaan turisteille. Ostimme juuri tanaan huomiseksi itsellemme rettken joka sisaltaa mm seuraavat paikat: tee-viljelmalla, tee-tehtaalla, perhospuistossa, hunajafarmilla, ruusufarmilla, mansikkafarmilla ja muutamma muussa paikassa... nahtavaa siis on tuollaisella retkella paljon muutamaan tuntiin :D paastaanpahan oikein kunnon turisti kierrokselle! taalla tosin ei oikein voi menna tekemaan itse tuollaisia kierroksia koska etaisyydet on pitkia ja taksit on kalliita, pyorien ja mopojen vuokraus viela kalliimpaa...

ja tosiaan teen lisaksi taalla viljellaan mansikoita! sit odotankin huomiselta etta paasen mansikoita ostamaan, toivottavasti ovat hyvia!

nyt olemme eilen ja tanaan vain hengailleet tassa guesthousissa ja hiukan tossa kylassa kierrelty ja kayty syomassa, ei oikein viitsi lahtea pitemmalle kavelemaan sateen ja tuulen takia, nyt tosin nayttais aurinko paistavan etta ehka sita voisi johonkin vie hiippailla... tuuli vain tanaan ollut kova. kun saasta kyseltiin respasta meille vaan naurettiin ja sanottiin etta ei voi tietaa miten se vaihtelee paivan aikana, tallaista saata ainakin viela muutama paiva. aijomme olla taalla nyt ainakin 4 paivaan asti, tai silloin lahtisimme kuala lumpuriin koska taalta menee vain muutmaan paikkaaan busseja ja sielta taas paase varmasti minne vain.

kolmas paiva on kiinalainen uusivuosi, sen aijomme taalla viettaa, olisi tylsaa sina paivana matkustaa jonnekkin ja jaada juhlasta paitsi, toivottavasti taallakkin juhlaan kuuluu lohikaarmekulkueita ja ilotulitusta! ainakin jokapuolella on paljon kiinalaisia koristeita joissa on pupujen kuvia! uusivuosi kun on janiksen vuosi.

taallakin olemme syoneet melkeinpa vain intialaista ruokaa.. aamupalaksi naan-leipaa ja erilaisia kastikkeita! tajuttoman hyvaa! malaji ruokaa emme ole kunnolla edes maistaneet koska emme oikein tieda mika olisi hyvaa ja itse olen niin saakelin nirso etta pelkaan etten tykkaa ruoasta jota tilaan, mutta onhan tassa aikaa vie menna niitakin maisteleen, viimeistaan sitten kun intialainen ruoka alkaa riittaan!

taalla on muuten mielettoman hyvaa kahvia noissa intialaisissa paikoissa, tosi makeaa ja maitoista! nam

1 kommentti: