4. helmikuuta 2011

kuala lumpur lomailee

enpas olekkaan taalla kertonut, etta olemme nyt Kuala Lumpurissa. saavuimme tanne keskiviikkona. otimme bussin aamulla cameron highlandeilta tanne. ja taas kerran tuntui et meijan kulkuvalineella ei olleet kaikki okei. Tuntuu et kaikki kulkuvalineet milla menemme on aina jotain outoa tai vikaa tms :D bussi kulki meinaan ihan tajuttoman hitaasti ja piti kamalaa metelia ja ilmastointikin meni rikki, vika vartti olikin sen takia aivan kamala, tuntui kuin saunassa olisi hikoillut. Otimme sitten taksi kuala lumpurin chinatowniin, taalla kun halvimmat majoitukset kuulemma ovat keskustan alueella. paadyimme sitten muutamien petipaikka kyselyjen jalkeen monkee inn hostelliin. huone kahdelta (huoneessa ei ollut wcta,suihkuu,ikkunaa) oli 50 ringittii yo eli noin 12,5 e. oli kylla mukava paikka, tosi siisti ja ystavallinen palvelu ja hintaan sisaltyi aamupala jossa sai syoda niin paljon kuin halus paahtoleipaa, kahvia ja jotain makeita kakkuja.

en tieda mita tapahtui mutta emme nahneet mitaa suuria kiinalaisen uudenvuoden juhlia, kuvittelimme etta taalla olisi paljon kaikkee mut taalla on vaan kaikki paikat kiinni eika kaduilla ole oikein nakynyt mitaan ihmeellisia ja kiehtovia dragon esityksia niinkuin luulimme. ehka odotimme liikaa, emmeka edes ole varmoja milloin juhlia olisi ollut :D kyselimme kylla mutta viime yon ei kyl tapahtunut yhtikas mitaan vaikka meille niin sanottiin! noh, mut tanaan olemme kaupungilla eri ostoskeskuksissa nahty leijona/lohikaarme tanssia! se on hauskan nakoista! mita olemme nahneet niin niissa aina kaksi henkiloa on yhden leijona/lohikaarme asun sisalla ja tanssii niin etta se nayttaa sen elaimen tanssilta, sit se valilla rapsayttelee silmia, louskottaa leukoja ja heiluttaa hantaa, se on hauskan nakoista. ja kerran olemme nahneet jopa akrobatia leijona tanssia, siina se hahmo siis kiipeili jollain tuoleilla ja hyppi siella! aika huimaa. laitamme kuvia sitten siitakin :D


olemme taalla vaan kierrelleet paikkoja opetellut kuala lumpurin rakennetta, outoa olla nain isossa paikassa jota ei tunne yhtaan! bangkok sentaan oli kummallekkin ennestaan tuttu ja tiesimme missa mitakin on (tai ainakin JOTAIN paikkoja) tanaan vaihdoimme guesthousee kun ajattelimme monkee innin olleen kuitenkin hiukan kallis, etsimme uutta majapaikkaa puoltoista tuntii ja melkein menimme sitten takaisin monkee inniin koska kaikki paikat mis kavimme oli joko taynna tai ylihintaisia huoneiden laatuun nahden! taalla selvasti on kalliit hinnat huonoillakin huoneilla... 50 ringittii tosiaan pyydettiin melkein kaikista huoneista missa kaytiin ja niissa oli joko likaa, otokoita, ahdas tila tms mikaan ei ollut parempi kuin monkeessa. loppuen lopuksi paadyimme sitten hotelliin rinkkojen kantamisesta vasyneena. 60 ringittii yo ja huone sisaltaaa oman vessan, suihkun, ilmastoinnin, ikkunat ja tv;n. eli kymppi lisaa ja saimme kaiken ton. olemme nyt yhdne yon tossa, halvempaan paikkaan kyl pitais pasta mut on kaikki paikat taynna, yks kiva paikka meil on tahtaimessa ja sinne meijan tanaan alunperin piti menna mut se oli jo taynna :(


tanaan meijan suunnitelma paivan viettamiselle oli et menisimme peurapuistoon katsomaan peuroja, mutta se osottautui mahdottomaksi tehtavaksi. Taksit eivat suostuneet viemaan meita sinne (ehka oli liian vaikee ajaa tai ruuhka tai niita vasytti) sitten paatimme menna skytrainilla ja paadyimme sellaiseen vaihtoterminaalihelvettiin et huh huh. paikka oli siis joku lentokentan kokoinen mesta (ehka pienen lentokentan ;) jossa oli vaihtopaikka junilla,skytraineilla,busseilla,metroilla jne jne mutta ongelma oli siina etta sielta ei paassyt kavellen pois! ei loytynyt mitaan reittia! taksit sielta oli kalliita ja kavelyteita ei vain ollut. kamala paikka. kun sitte vihdoin loysimme jonkun laitteen jolla pois paasisimme meille sanottiin etta ulos ,alas ja oikealle niin loytyy se 'juna" mil menisimme pois sielta. mitaan kyltteja ei oikein ollut ja opastukset oli kyl ihan huonoja. loysimme sitten kuitenkin kaiken epatoivon jalkeen sen "junan" ja lahdimme keskustaan ostotkeskus alueelle. peurat jai nakematta. ehka menemme sinne joku toinen paiva joko bussilla tai taksilla aikaisin.

kaupapkeskuksetkin oli ihan huonoja koska monet kaupat ovat nyt kiinni kiinalaisen uudenvuoden takia, joten jee jee :D alkoi hiukan oleen pinna jo kireella koko paivan seikkailujen jalkeen. ajattelimme etta ehka leffa rentouttaisi mukavasti, mutta mitaan kivaa leffaa ei mennyt eika sielta edes olisi saanut suolaisia poppareita! KAMALAA! vain karamelli mausteisia makeita poppareita. pyh.

ilta kuitenkin pelastui silla etta loysimme sushipaikan jossa oli myos halpoja juttuja, soimme sitten itsemme tayteen lohinigireita ja kurkkumakija :D nam nam.


toivottavasti taalla nyt viikonloppuna tai sen jalkeen kaupat aukeis niin nakis vahan enemman millainen paikka taa on, ja paasis ostaan kirjoja ja myymaan vanhat pois... niin ja ostimme tosiaan lennot pulau labuanille, lennamme sinne kymmenes paiva. se on borneossa, eli tuo ita malesiassa. ehka kaymme sitten bruneissa piipahtamassa tms saa nahda mihin suuntaan taa matka sit kehittyy, emme ainakaan vie ole menossa indonesiaan kun siella on nyt sadekausi ja silloin on malariaakin, kai? voi olla kun ita malesiaan menemme et siita esim filippiineille eksymme ja sielta esim kiinaan? taiwaniin? vietnamiin?kampotsaan?laosiin? ehka ehka, saa nahda.

we go with the flow

ps.
mulla on muuten sunnuntaina synttarit! eli ylihuomenna! jee jee! ja eemilla on yhdeksas paiva! jee jee! lahjaksi voi antaa raha lahjoituksia meijan tileille ;) tuomme sitten tuliaisia kaikille lahjoituksen tehneille :DD jeah. no kyl me ehka muutenkin tuomme..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti