23. helmikuuta 2011

Singapore

taalla tosiaan ollaan vie singaporessa ! en olekkaan kerinnyt kirjoittamaan tanne tulosta ja olosta. tehty niin paljon kaikkee taalla!

oltiin kota kinabalussa vikat paivat rannalla kivassa guesthousessa, borneo beach house nimeltaan. siella oli tosi mukavaa henkilokuntaan, heidan kanssaan iltaa istuttiin ja kerrottiin suomesta kaikenlaista :D olivat kauhuissaan kun kerrottiin et talvella on pimeeta melkein koko ajan ja kesalla taas on valoisaa koko ajan! guesthouse oli tosiaan rannalla mut ranta ei ollut mikaan yber hieno ja sininen vesi, mut oli se lamminta ja meduusojakin saattoi nahda... :D


tosiaan singaporeen paatimme lahtea pitemmaksi aikaa kuin paivaksi koska saimme majoituksen suomalais-thai perheesta! setani otti minuun yhteytta reilu pari viikkoa sitten ja kertoi kaveristaan joka asuu singaporessa jonka luo vois paasta muutamaksi yoksi. otimme sitten yhteytta tahan kaveriin ja homma hoitui! taalla olemmekin nyt olleet viime torstaista asti!


mutta niin, lensimme kota kinabalusta 17 paiva johor bahruun, sielta otimme lentokentalta bussin keskustaan linja-auto asemalle josta saisimme bussin singaporeen. bussi saapui toiselle keskustan linja-auto asemista ja hyppasimme sielta paikkari bussiin joka suuntasi johor bahrun ja singaporen rajanylitys paikkaan. saimme sitten 90 paivan leimat passiin! vaikka yleensa leima on 14 paivaa tai 30 paivaa, suomella taitaa olla hyvat valit singaporen kanssa? :D no mutta eihan me nyt singaporeen ilman kuumotusta paasty! viimeisessa pisteessa kun tavarat lapivalaistiin kaskivat avata laukun ja nayttaa oliko sie joku pullo, no olihan meil eemin rommi pullo jonka se oli labuanilta ostanut eurolla, osti kun halvalla sai... eemi sitten vietiin johonkin koppiin pullon kanssa... luultiin et rajanylisai tuoda vahvaa alkoholia litran ja mietoja litran, mut se olikin kuulemma jos tulee lentokoneella. emme olleet lukeneet kunnolla kiellettyja juttuja rajan kylteista, siehan luki kaikkea maitotuotteista hedelmiin jne jne et olis meil voinut olla vaikka mita :D siina kun odottelin eemia kuumotettiin jotain tyttojakin kun ne oli ostanut laakkeita malesiasta.

sitten kun eemi paastettiin pois se joutui maksamaan onneksi vain verot jotka se olisi joutunut maksamaan tullatessaankin rommin. oli vaan ihan turhaa kun juoma makso tosiaan sen euron niin siihen paalle tuli nyt sit seitseman euroa lisaa.. mutta onneksi ei tullut sita 6000e sakkoa milla ne pelotteli eka...

meita vastassa sitten rajalla oli jukka joka meijat majoittaa, kertoikin etta rajalla usein halutaan pelotella ensikertalaisia turisteja jotta voivat sitten kertoa kuinka jampti maa tama singapore on jne...


torstai ilta menikin rupatellessa paikallisista ja tasta maasta et millaista taalla on asua jne. jukka myos puhui sita etta onneksi emme jaaneet johor bahruun yoksi, se on vaarallinen kaupunki. sie on huume ongelmia paljon ja rikollisuuta siita johtuen ja muutenkin. siella ihmisia listitaan pienistakin summista rahaa. etta sinne tosiaan ei kannata varsinkaan pimean tullessa jaada kaduille eksyilemaan.


perjantaina tutkimme hiukan ymparistoa ja nukuimme :D taa alue on tosiaan tallaista kaupunki lahioo tms. kamalasti korkeita kerrostraloa, taalla ei nay yhtaan matalia kerrostaloa, kaikki on tallaista 30 kerroksisia taloa! nyt tosiaan elelemme 28. kerroksessa! aika huimat on nakymat klun alas pain katsoo. kavimme myos keskustassa syomassa ja tutustumassa keskustaan ja sen joenvarren ruokapaikkoihin ja baareihin. tuolla sitten eemi loysi benjihypyllensa korvaavan laitteen, (tai kai se silti haluaa vie sen aidonkin benkin tehda ) mutta sie tosiaan eemi meni johonkin ihmeelliseen metalli koppiin kahden muun hullun kanssa. koppi sitten singautettiin taivaalle vaijerien varassa ja se tuli sielta alas pyorien ja takas ylos ja alas. hullun nakoista, yritin laittaa videoo siita tanne mut se ei suostunut lataamaan sita.. harmi.


lauantaina menimme sentosa saarelle perheen lasten : samanhtan ja simonin kanssa. saarella on tosiaan vaikka mita nahtavaa ja vaikka mita maksettavaa... universal studion huvipuisto, underwater world, makiautoja, vaijeri ratoja, rantoja, baareja.... kaikkea mita vapaa-aikana voi tehda! kavimme itse underwater worldissa missa siis oli kaloja ja muita meren asukkaita! saari oli kylla tosi kallis... kaikki maksoi kamalasti. mutta kiva paikka silti.

sunnuntaina kavimme tutustumassa pikku manilaan ja pikku bangkokiin. pikku manilassa tosiaan paljon filippiinilaisia viettamassa ainoaa vapaa paivaansa viikossa. tosin taitaa aika monella olla sunnuntaina ainoa vapaa paiva. filippiinilaiset ovat kuulemma usein taalla toissa lasten ja kodin hoitajina, ja huonolla palkalla. mutta sunnuntaisin sitten juhlivat vapaa paivaansa.
pikku bangkokissa sitten taas oli paljon thaimaalaisia ja thai ruoka paikkoja jne jne.
kavimme myos singaporen hardrock cafessa keskustassa!


maanantaina kavimme eemin kanssa kahdestaan kaupungilla pyorimassa, etsimme kirjakauppoja ja loysimmekkin niita, eemi metsastaa wheel of time kirjasarjan kirjoja luettavakseen, ja mina yritan suomenkielisia loytaa. onneksi sain vaihdettua jukan kanssa kirjoja niin etta sain uusia suomenkielisia kirjoja luettavaksi. kavimme myos katsomassa durian rakennusta( en nyt muista mika sen oikea nimi on, mut durian hedelmalta se nayttaa) ja merlion patsasta mutta se oli remontissa joten sita ei nahnyt. naimme myos ihmeellisen hotellin jonka paalla on vahan niinkuin laiva.


tiistaina kavimme eemin kanssa kiinalaisessa ja japanilaisessa puutarhassa. oli hienon nakoista! valilla tosi suomalaisia maisemia kun oli havupuita ja kivia. kavimme myos pyoraretkella jukan ja lasten kanssa. ihan nyvin meni polkeminen taalla kamalassa ihmis paljoudessa, hiukan hankalaa valilla kun kavimme jossain kauppakeskuksen edessa pyorahtamassa jne. pyoralla kylla paasee katevasti nakemaan nopeasti paljon, kavellen menisi aikaa paljon enemman.


tanaan menemme vie eemin kaa kaymaan keskustassa etsimassa sille lisaa kirjoja. haemme myos malaria laakkeita kohta. huomenna nahtavasti suuntaamme sitten indonesiaan ja olemme ymmartaneet et sie on koko ajan riski saada malaria, mutta lake toba minne olemme menossa niin sie ei olisi niin riskia mutta on hyva olla laakkeet naamassa silti.


singaporessa on kyl ollut kivaa, on ollut mahtavaa kun saatiin ilmainen majoitus taalta! emme muuten olisi voineet olla taalla nain kauan. tama kun on kalliimpi maa kuin muut tassa ymparilla. olemme iltaisin pelanneet tikki-korttipelia taalla ja sulkapalloakin kaytiin pelaamassa yksi ilta! ollaan myos matkustettu aika paljon metroilla ja muilla sen kaltaisilla :D taalla missa asumme menee sellainen hassu laite, se on vahan kuin metro tai skytrain. sen rata kulkee tien ylapuolella niinkuin skytrainilla, mutta siina on vain yksi vaunu ja se kulkee automaattisesti, eli kuskia ei ole. voi istua nokkaan ja katsella siita kuin kuski. ikkunat tummuu kun menemme talojen ohi ettemme nae sisalle, ja rata menee valilla ylos ja valilla alas, valilla se kiihdyttaa ja valilla tekee tiukkoja jarrutuksia... tuntuu kyl valilla et kuski ois hyva juuri noitten kamalien jarrutuksien takia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti