18. tammikuuta 2011

Budjetti ja lahipaivien suunnitelma!

Jotain kai pitas nyt kirjottaa, kun Ida on tahan mennessa hoitanut kaikki blogipostaukset. Mitahan sita...

Ruoka: aivan mahtavaa! Ollaan lahinna syoty katukeittiossa ja on kylla niiiin hyvaa ruokaa, ettei mitaan rajaa ja hinnat ovat euron luokkaa juomineen, joten ei paljon budjetissa tunnu! Ollaan tosin aika usein kayty syomassa joissain kalliimmissakin paikoissa, lahinna intialaista safkaa joka kustantaa noin 3e per henki. Ja eilen herkuteltiin sushien kanssa! Rahaa meni susheihin vajaa kymppi, mutta oli kylla sen arvoista! Budjetista voisi sen verran sanoa, etta meilla on siis noin 20e per henki per paiva tuo budjetti, joten sushit kylla kavi kalliiksi! Onneksi ollaan varauduttu budjetin ylityksiin juuri taalla bangkokissa, ja etenkin alkuaikoina niin ei haittaa. Vahan pitaa kylla valilla kattoo ton Idan peraan, kun silla tuppaa tuo rahantaju katoamaan...

Nyt on siis kuudes paiva menossa ja alkaa kaymaan aika taalla kaupungissa pitkaks, joten huomenna ollaankin sitten viimein lahdossa pois Bangkokin melskeesta! Eilen paastiin jo eroon Khaosanin mekastuksesta ja kannisista aalioista, loydettiin loistava paikka ihan bangkokin keskustasta. Aika pienen kokoinen guest house mbk sentterin lahettyvilla, josta saa kahden hengen huoneen 550b eli noin 13e (vertailun vuoksi: viime paikka kustansi 300b) eli ei mikaan halvin paikka, mutta sijainti ja loistava huone korvaa sen helposti. Huone on siis suurinpiirtein yhta iso kuin aikaisemmat yhteensa ja vessa ja suihku ovat valtavat (ja kaikenlisaksi omat, eika mitkaan yleiset niinkuin viime paikassa), ei mikaan huono diili. Tanaan viela mennaan hammockit jostain metsastamaan ja muutama extra kirja jostain ja ollaan valmiita jatkamaan syrjaisemmille seuduille :).

Bangkokista jatkamme huomenna bussilla etelaan, noin 500km paahan pieneen kaupunkiin, jonka nimea en nyt muista. Se on noin 25 000 ihmisen rannikko kaupunki, jossa ei juuri turisteja nay, aateltiin viettaa siella pari paivaa ottaen aurinkoa ja ihan vaan kirjoja lukien ja chillaten. Siita sitten joskus kun silta tuntuu viela pidemmalle jotain mukavaa saarta etsimaan!

Kirjoittanut: Eemi

6 kommenttia:

  1. on kylla tosi kiva taa uus guesthouse mis ollana ja aivan tassa keskustassa! ja on kyl paras nukkua taal :) ei ole metelia ja just sopivan viilea kun ikkunan jattaa auki yoksi, ja meil on nyt jopa kolmella seinalla ikkunat! aikaisemmassa ei ollut ikkunoita yhtaan eika omaa wc tai suihkua ja sita aikaisemmassa oli kaksi ikkunaa mut sielta tuli yolla kauhee meteli kun eisaanut niita kiinni. jee jee.

    VastaaPoista
  2. hei hyvä että löytyi parempi guesthouse. :) onnea kivan saaren etsintään!

    VastaaPoista
  3. Hei reissaajat!

    Kiitos päivityksestä, on aina niin iloinen yllätys, kun blogiin on tullut matkakertomusta ja uusia kuvia.

    Panda voi hyvin, ja nautti tänään kovasti, kun lumi oli karheaa... Siinä on niin kiva itseä hangata. Turkki tulee pehmeäksi ja puhtaaksi!

    Toivon teille lisää hyvää ruokaa, eksoottisia maisemia ja mukavaa löhölomaa uuteen paikkaan.
    Kaipa informoitte paikan nimen niin voi katsella kartasta matkan kulkua..?

    T: Mirja

    VastaaPoista
  4. ollaan nyt prachuat khiri khanissa, taa on tallainen pieni merenranta kaupunki. lahdemme huomenna junalla taalta chumptoniin ja sielta sitten menisimme veneella koh taolle.

    VastaaPoista
  5. On ollut ihana seurata teidän reissun etenemistä, kiitos että ilmottelette itsestänne. t.Heli

    VastaaPoista
  6. hyvä kuulla että reissu menee hyvin, aika masentavaa hajoilla täällä pakkasen keskellä kun lukee näitä teidän juttuja :) t: Otto, Tiia ja Pavarotti

    VastaaPoista