27. helmikuuta 2011

Lake Toba

singaporesta lahdimme torstaina aamulla aikaisin indonesiaan. laivalla Batamiin, siella jouduimme olemaan yhden yon koska missasimme laivan jolla olisimme paasseet medaniin joka olis ollut lahella lake tobaa ( katsokaa vaikka kartasta mis noi paikat on nin saatte hiukan kuvaaa mitka etaisyydet) otimme sitten seuraavana paivana laivan (6h) dumaihin ja sielta bussin pekanbaruun(5h). bussissa ei ollut ilmastointia, vain ikkunat auki ja kovat penkit. ja indonesian tiet on aivan kamalia, kuoppia ja kuoppia, mutkia ja yla ja ala makia. ja hulluja kuskeja. kaikki autot pitaa ohittaa aina kun vain mahdllista ja ainahan on mahdollista vaikka olisi mutka tai kuoppa tai mopo tai rekka tulossa vastaan. aina voi ohittaa. pekanbaruun paastyamme ajattelin et nyt en kyl haluu heti uudestaan bussiin kyytiin pelkaaman henkeni puolesta, mut sit kuitenkin otimme heti bussin lake toballe. bussi kulki yon yli ja oli pieni minivani melko epamukavilla penkeilla. auto tayteen vakea ja sie sit piti yrittaa torkkua ja nukkua. lahdettiin illalla puol seitseman pekanbarusta ja saavuimme johonkin lake toban lahella olevaan kaupunkiin joskus aamusella kymmenen aikaan aamulla, sielta sit nopea vaihto bussiin joka menisi parapattiin joka on kaupunki lake toban rannalla. yhdentoista jalkeen aamulla olimme sitten laivassa matkalla lake toban saarelle tuk tuk kylaan. ja taalla olemme nytten!

aivan mahtava paikka, voi jo nyt sanoa, vahan turisteja ja vahan metelia, ainoastaan hyvaa metelia, musiikkia, kitaroita, laulua, kukon laulua, kissojen mouruntaa ja hiukan mopoja.

ihmiset taalla on tosi mukavia ja rentoja, taalla asuu sellainen heimo tai alkuperais kansa kuin batak. niilla on oma kulttuurinsa ja eroaa perus indonesian kansasta (tai kai taal indonesiassakin on aika monta eri kansaa ja kulttuuria) mut naa ei ole muslimeja vaan kristittyja ja musiikkia rakastavia ja ystavallisia ja rentoja. ja osaavat suomea hiukan! kuten kiitos ja moro ja mita kuuluu? taalla kay niin paljon suomalaisia, ehka syyna madventures joka on taalla kaynyt kuvaamassa ohjelmaansa patkan. ja sit tietty suomaliset jotka tanne on tullut on tykannyt tasta paikasta ja kehunut muille ja niin edelleen ja niin edelleen, mut taa paikka on kylla kehujen arvoinen ja halpa! niin halpa verrattuna thaimaahan, malesiaan ja singaporeen! taalta saa oman hienon batak tyylisen mokin samalla hinnalla kuin muualla on saanut ikkunattoman kopin ilman vessaa ja suihkua muuaa...

mut kirjoittleen myohemmin lisaa!

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Katselin reittinne ja kuvia Toba järveltä. Kaunista on. Ja mikäli löytämäni kuva "traditionaalinen batakhouse" on samankaltainen missä yövytte, en ihmettele viihtymistänne. Hinta/laatusuhde taitaa olla enemmän kuin kohdallaan.

    T: MirjaK.

    VastaaPoista
  2. joo juuri sellaisessa batak housessa olemme! aivan mahtavia taloja! ja hinta laatu kyl on mahtava, siis tajuttoman halpaa verrattuna muihin maihin mis ollaan oltu ja sil hinnalla saa vie siistin ja hienon majan

    VastaaPoista
  3. Tsunamivaroitus annettu Japanin järistyksen tähden. Voimassa tämän vuorokauden. Pysykää sisämaassa ylängöllä!

    Kiva, että jo olet, Ida, jo toipunut taudistasikin. Taisi ottaa koville.

    Meillä täällä sataa lunta hiljalleen. Menemme huomenna Kurtsin pohjukkaan pilkille työkavereitteni kanssa. Meillä on omat pilkkikisat :) Hassua tätä maapalloa kuinka erilaisia olosuhteita!

    Terv, Mirja-L

    VastaaPoista