28. maaliskuuta 2011

Laos

ollaan tosiaan talla hetkella laosissa. paatimme tanne lahtea kaymaan kun aikaa viela oli :D
lensimme indonesiasta medan-kaupungista bangkokiin 17 paiva. olimme bangkokissa yksi yo ja sielta lahdimme seuraavana aamuna aikaisin bussilla kohti ubon ratchatania ( en nyt jaksa tarkistaa miten kirjoitetaan oikein) joka on lahella rajanylitys paikkaa laosiin. yovyimme ubon ratchatanissa yon, ja sitten aamulla suuntasimme laosiin.

laosissa menimme mekong joen sip han donille, don det saarelle, etela laosiin, aivan kambodian rajalle. oltiin kuultu paljon hyva kyseisesta paikasta. ja oikein kiva paikka olikin, rento mesta. ei oikein tehty mitaan. oltiin viikko siella, vaihdeltiin guesthousei, tosin kaikki mestat oli enemman tai vahemman samanlaisia, ei oikein ollut persoonallisia guesthousei, tai no ne bungalowit toki oli persoonallisia jotka oli niin uhkaavan vinossa et pelkasin niiden putoavan mekong jokeen... oltiin sellaisessa yksi yo kun saavuimme, ja aamulla olin iloinen ettemme pudonneet jokeen..


tosiaan paljoa tekemista ei ollut, eika sellaista kyl tarvittukkaan, luimme kirjoja riippumatoissa melkein koko ajan. pyorailtiin, syotiin, kaveltiin, pelattiin otokoita ja ukkosta :D kaytiin yksi paiva joku vesiputous koski katsomassa.

eilen sitten paatettiin lahtea pois kun ei jaksanut enaa olla rentona vain :DD oltiin juuri oltu sie lake toballa tekematta mitaan pari viikkoa joten ei enaa jaksanut vain maata, paatimme sitten lahtea pakse kaupunkiin joka on lahella rajanylitys paikkaa. taalla olemme pari paivaa ja it lahdemme johonkin missa on vesiputouksia ja vihreaa kirkasta vetta :D sit suuntaamme 6 paiva bangkokiin, kaverimme jenni saapuu silloin bangkokiin viettamaan kanssamme kaksi vikaa viikkoa aasiassa! suunnitelma on shoppailla paljon bangkokissa (vaikka eemi on kyl eri mielta siita PALJON sanasta) ja menemme koh samet saarelle muutamaksi paivaksi uimaan ja ottamaan aurinkoo niin etta saamme edes jonkinlaisen rusketuksen jota ihmiset voi sit ihmetella suomes :DD

taal pakses on jotain paikkoja mis paasee saunaan ja hierontaa, sinne ehka vie tanaan suuntaamme intialaisen ruuan jalkeen.. itsella ala selka nyt jostain syysta tosi kipea :( mut sehan on tullut selvaksi talla matkalla et idalla on kokoajan joku vikana, talla hetkella esim rakko jalassa ja sormessa haava. ja paa kipea on myos sen takia et veri ei kierra koska selka on niin jumissa :DD

voi voi.

2 kommenttia:

  1. Voi, voi, Ida-parka! Ei oo sullakaan helppoa ollut! Milloin mikäkin on ollut vaivana. Ehkäpä se selkä on jumittunut liiallisesta makaamisesta riippumatoissa!? Onkos sää ollut teillä edelleen erinomainen? Kuulin tänään, että Thaimaassa on ollut melkoinen matalapaineen keskus ja turisteja on siirretty tulvavesien alta pois mukavammille lomapaikoille :) Eli toivottavasti, kun te siirrytte takaisin Thaimaan puolelle ja Jennykin tulee sinne, teillä olisi mainio sää. Tehkäähän jotain mukavaa vielä tämän viimeisen kuukauden aikana! Kohta pääsette tulemaan takaisin Suomen lumisiin maisemiin! :D

    Terkkuja Äimälän väeltä

    VastaaPoista
  2. onneksi nyt olin tanana juuri hieronnassa ja eilen, tosi halpaakin lystia vie kaiken lisaksi. ja ehka menemme vie tanaan saunaan, ma en paassyt eilen ko olin hieronnassa ja eemi oli saunas mut tanaan menemme ehka sit kumpikin. hieronta maksaa noin kolme euroa. toi sauna maksaa jotain ale euron.

    ja joo taalla on ollut valilla aika kylma, tai ainakin tuntuu silta kun on tottunut kamalaan kuumuuteen! silloin kun saavuimme indonesiasta lentan bangkokiin jarkytyimme kuinka kylma sie oli, bangkokissa lampo laskee varmaankin todella harvoin niin alas! piti laittaa pitkat lahkeet ja hihat paalle, paikalliset kulki toppatakeissa... ihan hullua, kun on tottunut et bangkokis on niin kuuma ja huono ilma et on vaikee olla ulkona!

    ja kun saavuimme laosiin don detille meille kerrottiin etta sie ei oo satanut kolmeen kuukauteenm, mutta sitten yolla taivas repesi kamalaan sateeseen ja ukkoseen! nahavasti me kuskaamme mukanamme sadetta ja ukkosta muualle :D sateen tarpeessa kyl laos on nyt, tosi kuivaa kun sadetta tosiaan ei ole ollut pitkaan aikaan, vasta nyt alkanut sadella.

    VastaaPoista